HTML

kajak

kajakozás a világban

The Gibbon Experience

2011.03.01. 18:29 :: aáb

Khao Sok expedíció, Thaiföld, 2011 február.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás ázsia szabadidő kirándulás thaiföld hobbi hajó kajak 2011 expedíció tengeri kajak tengerikajak

Bodrogzug, 2010. október

2010.10.19. 12:49 :: aáb

Kihasználtuk a csendes őszi hétvégét, és átsuhantunk a levelek felett a vízen.

Szólj hozzá!

Címkék: sport magyarország túra szabadidő hajó kajak tengeri kajak tengerikajak

Uvac kanyon, Szerbia

2010.09.15. 20:24 :: aáb

Az egyik legkalandosabb vízitúra a Balkánon. Az itthon jóformán ismeretlen kanyon, az egyedülálló növény- és állatvilág, a táplálkozási lánc környékbeli két csúcsragadozója: a dögevő fakókeselyű és a csevapcsicsát lakomázó kajakozók. Hajdú János újabb mesterműve: Uvac: The movie

Uvac - The movie from janos hajdu on Vimeo.

A túra részletei itt olvashatók.

www.tengerikajak.hu/Program.175+M59898ea380d.0.html

Szólj hozzá!

Címkék: sport túra szabadidő kirándulás szerbia hajó kajak canyon kanyon keselyű hajdú jános tengeri kajak uvac tengerikajak

Vasárnap indul a szardíniai mosolytúra

2010.06.09. 12:02 :: aáb

Az elképedés azt hiszem, gyenge szó arra, amit itt láttunk, megéltünk, eveztünk, éreztünk az egy hét alatt... A sziget száz mosolyából kettőt sikerült meglesnünk, de az a kettő olyan volt, hogy elkezdtünk szárd nyelvleckéket venni, és  azóta komolyan gondolkodunk egy olasz házasságon. 7 nap tengeri kajakozás Szardínia legszebb részein, legszebb partjain.
Kedves kalandorok, félre mindennel, mert ha velünk tartotok, ez az egy hét meg fogja változtatni a világot, amiben úgy gondoljuk, hogy élünk. Tehát ÉLJÜNK! 

részletek itt:

http://www.tengerikajak.hu/Program.175+M587cbc2da70.0.html

Szólj hozzá!

Címkék: sport olaszország túra szabadidő kirándulás hajó szardínia kajak tengeri kajak

Balatoni Húsvét

2010.03.31. 09:36 :: aáb

Balaton - Nyulak, tojások, kajakok, biciklik
Helyszín: Balaton - Pálköve
Időpont: 2010. április 3 - 4.
Szállás: Faházakban, fürdőszoba, WC, kalandkomfort. 
Utazás: Egyénileg, vagy a Vidám Kisbuszban.
A programról: A tavasz első nádasillatú, napsütéses, Balatonzöldülős, mosolygós, lebarnulós hétvégéjét kínáljuk Neked úgy, hogy még a locsolkodásra hazaérsz! 
Első nap: A találka után elfoglaljuk a szállást, gyors bepakolás, majd irány a tó! Terveink szerint ellapátolunk Badacsony felé, időjárástól és erőnktől függően. Badacsonyban teszteljük a lángos felhozatalt, mert reményeink szerint a jó idő, és a tavasz első sugarai a lángoskészítő kisiparosokat is a helyszínre szólítják. Délután nyeregbe pattanunk és tekergünk egyet két keréken a Káli-medence legizgalmasabb részein. Az este rituális keretek között pácolt húst fogunk magunkhoz venni némi nemű borral barátkoztatva. Közös főzés, ésatöbbi.
Második nap: Reggel vízre szállunk és irány Révfülöp. Dél körül újra a kulináris élvezetekbe hajszoljuk magunkat és meghekkelünk egy-két igazi balatoni hekket. A kitartóak ellapátolnak a szemesi strandig. Hazaindulás a délutáni órákban.
lebarnulós, tavaszolós, bezsongós,
emeletes ágyas, még akár eső is lehet
Kinek ajánljuk: tavaszváróknak, tinédzsereknek,
Nehézség: a túra bárki számára könnyen teljesíthető, a napi távok 10-15 km.
Részvételi díj: 14.500 Ft/fő, amely tartalmazza:
 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást
 • túravezetést
 • bográcsos vacsorát
A részvétei díj nem tartalmazza:   
 • a vacsin kívüli egyéb étkezéseket
 • szállásdíjat (kb. 1.700 Ft/fő/éj)
 • az utazást
 • kerékpár bérlését
Jelentkezési határidő: 2010. március 8., a részvételi díj 50%-nak befizetésével.
A fennmaradó 50% kifizetése legkésőbb az indulás előtt 1 héttel, egyéb költségek a helyszínen fizetendők.
A teljes összeg a jelentkezési határidőig történő befizetése esetén a részvételi díjból 5% kedvezményt adunk.
LEÍRÁS:
A Balaton-felvidék lenyűgöző természeti-tájképi világának egyik koronaékszere ez a romantikus, békés, idilli táj. Egyedülálló tájképi értékei mellett kőzettani, növény- és állattani kincsei is kimagaslók – ami azonban valóban egyedülállóvá teszi ezt a területet, az a remény. Annak a reménye, hogy lehet így, élhet így az ember, ahogy a táj tanúsága szerint itt él évszázadok óta. Hogy nem elvesz és tönkretesz, hanem hozzáad és eggyé forraszt. Király-kő, Kecske-hegy, Fekete-hegy, Köves-hegy, Boncos-tető: a medencét északról bazalthegyek, délről a permben képződött vörös homokkőből álló dombok, keletről mészkő- és dolomithegyek, nyugatról pedig homokkődombok ölelik körbe. A medence belsejében is ritka értékű geológiai képződményeket találunk: szélformálta bazaltszobrokat, kőzsákokat, vulkáni kúpokat. A Köveskál mellett magasodó Hegyes-tű vulkáni kúpot szinte lebányászták, ám a felhagyott bánya udvarából – a bazaltoszlopok mellett – most közvetlenül látható a fé lbevágott vulkáni kürtő és a beledermedt láva, a bazalt. A Köveskáltól Kapolcsig tartó bazaltfennsík pedig egészen különleges látvány. A felszíni csupasz kőzet mélyedéseiben kis "tengerszemek" csillognak: mind egy-egy különálló kis élettér. És még ezt is lehet fokozni, hiszen Szentbékálla mellett világviszonylatban is egyedülálló képződmény, hatalmas kőtenger várja a látogatót. A medence kis falvainak lakói a terület nagy részét művelésbe vonták, de az eredeti sztepprét mozaikja sok helyen megmaradt, leghíresebb közülük a Köveskál melletti Sásdi-rét. Ez a terület a szigorúan védett jégkori maradvány lisztes kankalin utolsó ismert előfordulási helye. A nedvesebb, részben vagy állandóan víz áztatta területeken sok helyütt megmaradtak az igen fajgazdag láprétek, kiszáradó kékperjés láprétekkel körbevéve. Legszebb talán a Tódi-kút gyapjúsásos láprétje. Ezek a többé-kevésbé természetes területek olyan ritka növényfajok túlélését biztosítják, mint az orchidea-fajok (mocsári nőszőfű, vitéz kosbor, mocsári kosbor, pókbangó stb.), nőszirmok, kornistárnics, vidrafű. A Barkás-tó és a Monostori-tó tőzegmohás lápja szintén szigorúan védett. A medence erdős részein mészkerülő tölgyeseket, hársas törmelékerdőket, cserszömörcés-molyhostölgyeseket, az északi részeken gyertyános-bükkösöket találunk. Gazdag a medence lepke-, szitakötő- és bogárfaunája is. A Káli-medence kis falvai legalább annyi látnivalót szolgáltatnak, mint a természeti környezet. A területen már a rómaiak is megtelepedtek, erről a kékkúti emlékek tanúskodnak. Később a Kál-nemzetség vette birtokába a tájat. Ma apró, megújuló falvak, kis pincék, rendben tartott, évszázados parasztházak, vízimalmok jellemzik a tájat. Híresek a szőlőtermelés és a borászat római korig visszanyúló emlékei.
A túrák útvonalát meghatározza az időjárás, valamint a vízállás. A tengerikajak.hu a változtatás jogát fenntartja. A túrán résztvevők kötelesek a túravezetők utasításait betartani.
 

Szólj hozzá!

Címkék: balaton sport húsvét kerékpár túra szabadidő kirándulás bicikli locsolkodás kajak tengeri kajak

Velencei Vogalonga

2010.03.21. 21:27 :: aáb

Szólj hozzá!

Címkék: sport olaszország velence túra venice hajó pünkösd kajak venezia tengeri kajak vogalonga

Szigetközi tavaszolás - Barangolás

2010.03.19. 10:05 :: aáb

 

Helyszín: Szigetköz, Dunasziget

Időpont: 2010. március 27 - 28.

Találkozó: Dunasziget, március 27. 9:30

Szállás: Fűthető kőházban, emeletes ágyakon, kemencével, csűrrel, fürdőszobák, melegvíz és megannyi luxus... de ha sátraznál, arra is van lehetőség.

Utazás: Egyénileg, vagy a Vidám Kisbuszban.

A programról: A Szigetközt minden vizeskedvű szereti, ismeri, járja. Csapatunk tradicionális helyszíne, minden évben ellátogatunk ide tengeri kajakjainkkal. A tavaszi csapadékból és a hóolvadásból származó magas vízállás miatt az összes holtág, áteresz járható. Az egész folyó egy szövevényes, izgalmas járatrendszerré lesz. Ezen a túrán a cikolai mellékág rendszerben csavargunk Veletek.

Első nap: Találkozó a szálláson, majd indulás a cikolai ágrendszerbe. Az útvonalunkat a vízállás alakítja. A kisvesszősi táborozóhelyen fogunk vízre szállni és irány a Madári - zárás, Nylon - gát, fel  az ágrendszer északi végében található apró holtágakba. Csavargásunk második felében délkeletnek fordulva megnézzük a Denkpáli - hallépcsőt, majd hazalapátolunk. Az este a gasztronómia jegyében zajlik, bemutatkozik a Nagy Levin szakkör első éves hallgatóinak főzőperformansza. Vacsora, és ami mögötte van. Este természetesen tűz és zene.

Második nap: Reggeli után, nekivágunk a védett oldali ág felfedezésének. Ez a rész rögtön a ház mögül indul, a vízszintje viszonylag állandó. Nagyon izgalmas, kanyargós, tiszta vizű ág, amelyen kedvünk szerint barangolunk, majd a délutáni órákban hazacsúszunk. Várható hazaindulás  a délutáni órákban.

Ezt megtudod, ha ott leszel.

- Kevés a két nap

 • maradnál még,
 • a szállás több személyes helységek, emeletes ágyakkal.

Kinek ajánljuk: Családoknak, baráti társaságoknak, mindenkinek

Nehézség: Könnyű túra, néhány átemeléssel, napi 10-15 km a táv

Van KÉPÜNK hozzá! Néhány életkép a vízről.

Részvételi díj: 14.500 Ft/fő, amely tartalmazza:

 • a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák).
 • hajószállítást
 • túravezetést
 • bográcsos vacsorát

A részvétei díj nem tartalmazza:   

 • a vacsin kívüli egyéb étkezéseket
 • szállásdíjat (kb. 2.000 Ft/fő/éj)
 • az utazást

Jelentkezési határidő: 2010. március 1., a részvételi díj 50%-nak befizetésével.
A fennmaradó 50% kifizetése legkésőbb az indulás előtt 1 héttel, egyéb költségek a helyszínen fizetendők.

A teljes összeg a jelentkezési határidőig történő befizetése esetén a részvételi díjból 5% kedvezményt adunk.

Hogyan csomagolj? Mit hozz magaddal? Mit adunk MI neked? Hasznos tippek a felkészüléshez, csomagoláshoz.

Ha kérdésed van, ha elakadtál, fontos válaszok kezdőknek, a víz szerelmeseinek, leendő tengerikajakos csavargóknak.

A Szigetközről:

Győr és Mosonmagyaróvár között terül el ez a 63 km hosszú és 8-14 km széles terület.Északról a Szigetköz testvérével, a Csallóközzel érintkezik, melyet a Duna főága és a Kis-Duna fog közre. Délről a Mosoni-síksággal érintkezik, ami szintén a Győri-medence kistája, és szintén a Duna hordalékkúpjának része. Keletről az Igmánd-Kisbéri-medence határolja, ami már a Komárom-Esztergomi-síkság kistája.

Az akadémiai beosztás szerint a Szigetköz a Győri-medence középtáj része, ami pedig a Kisalföld nagytájhoz tartozik.
Csallóköz és a Szigetköz a Duna két nagy hordalékkúp-szigete, mely a pleisztocénban erőteljes süllyedés következtében több száz méter vastag kavicsréteggel töltődött fel. A Duna ekkor már a mai helyén a Dévényi kapun érkezett a Kárpát-medencébe.

Két elkülöníthető geomorfológiai szintre tagolódik: alacsonyártéri szintre és magasártéri szintre. A jelenkorban a Duna szabályozásáig, azaz a XIX. századig, Pozsonytól Komáromig a Duna a felszínen hatalmas, orsó alakú törmelékkúpot rakott le, amin a folyó gyakran változtatta főmedrét és meanderes mellékágainak medrét. Ennek következtében a hordalékkúpon többé-kevésbé feltöltődött vizenyős holtágak, meanderek maradványai, természetes elgátolódással képződött bemélyedések kusza hálózata formálódott ki. Ezek együttese az alacsonyártéri szint, mely 1-2m-rel magasabb a Duna középvízszintjénél. A magasártéri szint 4-5 m-rel van magasabban a Duna vízszintjénél. Széles síkját helyenként a holt meanderek tagolják. A magasártér finomszemcsés üledéke alatt az építőipar számára jól hasznosítható homokos kavicsréteg található.

Ma árvízgátak közé szorították a Duna vizét. A medret állandó kotrással tartják fenn. A földművelés hatására pedig a vizenyős részek jelentősen összezsugorodtak.

A Dunának márciusban a jegesár miatt, május-júniusban pedig a zöldár miatt nagyobb a vízállása. A zöldár után a következő áradásig apad.
szigetkoz.hu

A túrák útvonalát meghatározza az időjárás, valamint a vízállás. A tengerikajak.hu a változtatás jogát fenntartja. A túrán résztvevők kötelesek a túravezetők utasításait betartani.

Ha kérdésed van a túráról, írj nekünk!

 

Jelentkezem a túrára

Egy kis kedvcsináló a rossz időjárás miatt elmaradt Bodrogközi kajakozás helyett:

Szólj hozzá!

Címkék: sport túra szigetköz kajak tengeri kajak

Meguntad? Kinőtted? Pirosat akarsz?

2010.03.19. 09:47 :: aáb

Adok - Veszek - Kajakos turkáló
 

A szezon előtt vagyunk de már bizsereg odakint a világ! Mielőtt beköszönt a vizes évszak, egy közös mustrára, csereberére hívunk mindenkit aki jön-megy a vízen.

I. tengerikajak.hu Cserebere-börze

Időpont: 2010. április 10. szombat, 10 órától - 16 óráig.

Helyszín: III. ker. Nánási út 53. A vizesblokkban.

Ha vízenjáró vagy, ha vízitúrázol, ha vennél de használtat, keresgélnél, nézegetnél, felújítanád, elcserélnéd, alkudoznál, akkor itt a helyed!

 

Gyere le, és hozd el megunt spricódat, kinőtt kajakodat, kenudat, vízhatlan kabátodat, lapátodat, lukas pólódat és mutasd meg a többieknek, hátha pont olyanról álmodnak. Hirdesd a többi fajtabélinknek, mert ha sokan vagyunk, sok a portéka, sok a vidámság, sok a jókedv!

 

Kérünk, ha jönnél, jelezd nekünk, mert meglepetéssel készülünk minden Kedves Sporttársnak!

Szólj hozzá!

Címkék: sport adásvétel eladó hajó kenu kajak csere börze tengeri kajak

Hainani túra

2010.03.08. 15:50 :: aáb

Hosszú előkészületek után elkészültünk a hajnani (Hainan) túra kiírásával, szerintünk jó lett:

Hainan - A kínai Hawaii
Hainan sziget expedíció
kajak- és kultúra a kínai világ trópusi határán.
Korlátozott létszám (8 fő)
2010. április. 12-április. 26.
Két hét kaland a világ másik oldalán.
Helyszín: Kína - Hainan szigete 
Időpont: 2010. április. 12-április. 26.

Szállás: Négy csillagos szállodákban, kétágyas szobákban:Hainan Meilan HNA Hotel - 3 éjszaka, Xinglong Pearl Hotel - 5 éjszaka, Yalong Bay Zhiyuan Hotel - 4 éjszaka
A kínai szállodák besorolása nem minden esetben fedi az európai rendszert, de a kutyahúshoz is hozzá lehet szokni!
Utazás: Hainan Air menetrendszerinti járatával, HU482 Budapest - Peking pekingi átszálással, HU7382 - Peking - Haikou
A programról:

Egy sziget Kína déli határán, ahol a természet és az épített környezet szerencsésen elvan egymással. Majmok, mangróve erdők, tengerpartok, öblök. Kicsit nyaralós, kicsit felfedezős, nagyon Kína.
1. nap: (ápr. 12.hétfő):   13.20 Indulás Ferihegy, 2B,Hainan Airlines  HU482 A súlykorlát 40 kg/fő, ebből kb. 27 kg a kajak+felszerelés! A 40 kg feletti túlsúlydíj önköltséges! (repülési idő kb. 10 óra)
2. nap (április. 13.):      átszállás Pekingben, továbbindulás 08:10, terminal 1 HU7382. 11:50 (repülési idő kb. 3 és fél óra) érkezés Haikou reptérre.
Transzfer a szállodába (kb. 40 perc)
szállás elfoglalása(Hainan Meilan HNA Hotel, 2 éj)
Ebéd, hajók összeállítása, pihenés, lazulás, vacsora.

3. nap
(április. 14.):
Reggeli után utazás busszal a Zhaigang mangróve öbölhöz(kb. 1 óra)
Zhaigang mangróve öböbenl egész napos kajaktúra. A Dongzhaigang rezervátum a trópusi és szubtrópusi éghajlati övek határán fekszik, és állat- és növényvilága ennek megfelelően sokrétű. A torkolatvidéki ökoszisztémája és a rá jellemző biodiverzitás miatt a mangróveerdő nemzetközi jelentőségű.

www.mangroves.org.cn/e/index.asp
4. nap (ápr.15.)
Reggeli után utazás Wanning-Xinglongba, ahol kialakítjuk bázisunkat a csillagtúrák és felfedezések helyszínén, utazás busszal (kb. 3 óra)

Szállás elfoglalás, ebéd majd kirándulás a Xinglongi Trópusi Botanikus Kertbe.  Az 1957-ben alapított kert 1200 trópusi növényfajt mutat be, természetes élőhelyükön. A séta során megkóstolhatjuk a híres xinglongi kávét is.
5. nap (ápr. 16.): Reggeli után utazás busszal a szigethez (kb. 1 óra),Fenjiezhou sziget kajaktúra (sziget belépő kb. 130y önktsg) A sziget a szárazföldi Lingshui megyével szemben található, és híres búvárparadicsom, itt kis csapatunk Cousteau-nak öltözik, pipa, maszk, uszony és indul a szabadtüdős merülés. Kajakozás, búvárkodás, napfény, mi kellhet még. A délutáni órákban indulás vissza a szárazföldre, majd busszal a szállodához (kb. 1 óra)
6. nap (ápr. 17.)
Egész napos dzsungeltúra tengeri kajakokkal, a trópusi Wanquan dzsungelfolyón. A folyó megtartotta ősi jellegét, kalandozunk, indák, hangok, és ha szerencsések vagyunk majmok között. Az esti órákban vissza a szállodába.Este parti!
7. nap (ápr. 18.):
Utunk célpontja Zhou Zai trópusi sziget és környéke, egész napos kajaktúra, csavargás a kínai déltenger hamisíthatatlan öblei, lagúnái között, strandolás, napozás, barnulás, kagylógyűjtés, cápaetetés, csak kezdőknek. Este vissza a szállodába.
8. nap (április. 19.)
Kirándulás a Majmok félszigetére . A félszigeten 1965-ben létrehozott 1000 hektáros rhesus-makákórezervátum (Macaca mulatta) több mint 2000 egyed otthona. Legyél Te is állatkert, egyél banánt, sokat. Fél napos papucsos csavargás szőrös rokonaink között.
9. nap (ápr.20 .)Utazás Sanyara kalandunk következő helyszínére busszal (kb. 3 óra) szállás elfoglalása (Yalong Bay Zhiyuan Hotel, 4 éj) 
Pihizős, buddhistás, strandolós Yalong homokos tengerpartján . A Yalong-öböl 8 km-es partja Hainan legszebb tengerpartjainak egyike
10 - 11. nap (ápr. 21 - 22.):  
Fakultatív kajakolós, két szabadnap, mindenkinek amihez kedve van, Yalong vagy Dadonghai homokos tengerpartjain, igény szerint.
12. nap (ápr. 23 )
Kalandozás Tianya öblében, a "világvége" sziklaparkban. A hagyomány szerint, ez a kínai kultúra területének dél- nyugati határa. Kókusztej ivászat, fotózkodás, és a kötelező ajándékvásárlás letudása.
Délután városnézés "Szarvas visszafordul" kilátóhoz, vagy strandolás igény szerint.
Este a hajók szétszedése, utazás Haikouba busszal, (kb. 4 óra)
13. nap (ápr. 24.):     
Utazás Haikouba busszal,
(kb. 4 óra), szállás elfoglalása (Hainan Meilan HNA Hotel, 1 éj)
Városnézés - régi városközpont, Xinhua út és környéke, Haikou park)
Este hagyományos magyar est a sziget legmenőbb diszkotékájában, gulyásparty és puszta est, kínai karaoke, hangulat- karbantartás és kardunkba dőlés a helyi cirok pálinka baráti körrel.
14. nap ( ápr. 25)
Vásárlás, városnézés (az Öt hivatalnok temploma, buddhista templom), Hairui, a híres száműzött síremléke. 
Délután transzfer a reptérre (kb. 40 perc), indulás 19:00 Hainan - Peking
15. nap (ápr. 07.):     
01:20 Továbbindulás Bp-re, Capital Airport, terminal 2, HU481, (repülési idő kb. 11 óra) 05:30 Érkezés Budapestre Ferihegy 2B
Kinek ajánljuk:Világcsavargóknak
Nehézség: a túra nem igényel komoly fizikai felkészülést, bárki számára teljesíthető
 
 Utazós, majmozós, kókusztejivós, nagyvárosozós, kényelmes, városnézős, kínázós
 
 Repülős
 
 
Részvételi díj: 299.000 Ft/fő, amely tartalmazza:
 • a felszerelés bérlését (öszecsukható tengeri kajak, mellény, evező, spricó, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák)
 • helyszíni túravezetést
 • sinológus szakértőnk helyszíni támogatását, vezetését
 • a felszerelések és a személyszállítást a helyszínen (kisbusz, sofőr, trailer) repülőtérről a szállások, a fakultatív programok és a kajakozások helyszínéig, majd vissza a repülőtérre.
A részvétei díj nem tartalmazza:   
 • A repülőjegy árát, amely csoportos vásárlás esetén kb. 220.000 HUF illetékekkel
  A repülőjegy tartalmazza a kajakfelszerelés és személyenként 1 db bőrönd szállítási díját összesen 40 kg súlyhatárig, amelyből a felszerelés kb. 27 kg
  A 40 kg feletti túlsúlyért a repülőtéren kell fizetni!
 • szállásdíjat, amely a helyszínen fizetendő
  szállás 4*-os szállodákban, a díj összesen a 12 napra kb.189€/fő/ 12 éj
 • étkezés költségét, amely igény szerint a helyszínen egyénileg fizetendő, kb. 15 €/fő/ nap
 • belépők a fakultatív programokra (a kajakozáson kívüli programok), amely igény szerint a helyszínen egyénileg fizetendő, aki minden programon részt kíván venni kb. 80 €/fő a várható teljes költség
 • Kínai vízum költségét, amely ára 8.000 HUF és egyénileg intézendő.
 • utas és balesetbiztosítást, amely megkötése a túrán való részvétel egyik feltétele
Jelentkezési határidő: 2010. március 19., a részvételi díj és a repülőjegy 100%-nak befizetésével.
Minden egyéb költség a helyszínen fizetendő helyi valutában.
 
 
A sziget neve azt jelenti "a tenger déli része". A 32 ezer km²-es sziget a Dél-Kínai tenger Vietnámtól keletre eső részén található, a kínaiak hagyományosan a kínai világ határának tekintik, újabban pedig a kínai Hawai’i néven emlegetik. Homokos tengerpartjainak hossza közel 1600 km. Éghajlata északon szubtrópusi, délen trópusi. A napsütéses napok száma meghaladja az évi 300-at.
Havi átlaghőmérsékletek :
 hónap: jan. febr. márc. ápr. máj.  jún. júl.  aug.  szept. okt.  nov.  dec.
             25     26    27     29    30     30  31   29       29     28    27     26
Közbiztonság:
Kínában mindenütt általános a különböző rendfenntartó szervek jelenléte, emiatt a közbiztonság általában jobb, mint Európában. Ettől függetlenül, mint minden külföldi utazásnál, itt is mindenütt érdemes jobban odafigyelni értékeinkre.
Étkezés:
A kínai konyha világhírű ágai mellett helyi jellegzetességekkel is megismerkedhetünk Hainanon, bár a macskahúst kevés turista kóstolja meg. A csapvíz a hainaniak állítása szerint a legjobb minőségű Kínában, és közvetlenül fogyasztható, ennek ellenére a mindenütt fillérekért kapható palackozott ivóvizek fogyasztását ajánljuk.
Külképviseletek:
A Magyar Köztársaság Pekingi Nagykövetsége:
San Li Tun, Dong Zhi Men Wai No.10 , Beijing 100600, PRC Előhívó: (00)-(86)-(10) Telefon: 6532-1431, 6532-1432, 6532-1433 Ügyelet: 6532-1273 Fax: 6532-5053 Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Kusai Sándor E-mail: mission.pek(kukac)kum.hu Honlap: http://www.mfa.gov.hu/emb/beijing
Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége:
1068 Budapest, Benczúr u. 15.
Tel.: +36 1- 4132-400, +36 1-4132-401, Fax: +36 1-4132-451
Elektromos hálózat:
220V, 50Hz, átalakítóra nincs szükség.
 
Borravaló:
Éttermekben szinte ismeretlen, szállodákban a hordárnak szokásos adni (5-10 y), autóbuszvezetőnek elégedettség esetén tetszőleges összeg.
Nyelv:
A hivatalos mandarinon kívül Hainanon a mandarintól teljesen különböző dialektusokat beszélnek (déli min, hakka, kantoni stb.)
Időeltolódás:
+6 óra (nyári időszámítás idején) illetve +7 óra (téli időszámítás idején)
Pénz:
A külföldi kártyákat sok bank ATM-je elfogadja. A hivatalos fizetőeszköz a renminbi (RMB) vagy yuan, váltópénzei a jiao (mao)=1/10 yuan, és a fen=1/100 yuan. Pénzt szállodákban bankokban lehet váltani, utcán nem érdemes a sok hamis pénz miatt! Eurós árakhoz kb. 10-zel kell osztani a yuanes árakat (feb. 3-i árfolyam: 10 yuan=1,04 euro)
Úti okmányok:
Útlevél, (az útlevélnek a hazaérkezést követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie), vízum, repülőjegy, nemzetközi diákigazolvány.
Telefon:
A magyar szolgáltatók közül a következők nyújtanak roaming szolgáltatást Kínában: Pannon GSM (csak előfizetéses), T-mobile, Vodafone (csak előfizetéses).
Szállás:
A kínai szállodák a becsekkoláskor a teljes szállásköltség+kauciót kérnek, melyből a helyben fogyasztás költségével csökkentett kaució összegét távozáskor adják vissza.
A túrák útvonalát meghatározza az időjárás, valamint a vízállás. A tengerikajak.hu a változtatás jogát fenntartja. A túrán résztvevők kötelesek a túravezetők utasításait betartani.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ázsia túra kajak expedíció tengeri kajak hainan